İdilli Vatandaşlara Müjde! MR Cihazı Faaliyete Geçti
14 Ekim 2024

idilmrbaşlık
Şırnak’ın İdil İlçesinde vatandaşların uzun süredir beklediği MR cihazı faaliyete geçti. Vatandaşlar artık MR çekimleri için ilçe dışını çıkmayacak.

Şırnak’ın İdil ilçesinde sağlık alanında önemli bir adım atıldı. İdil Devlet Hastanesi’nde MR (Manyetik Rezonans) cihazı faaliyete geçti. Vatandaşlar artık çeşitli MR çekimleri için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak.

Hastanede kullanılmaya başlanan MR cihazı, birçok farklı tetkik için hizmet veriyor.

Şu an itibarıyla hastanede yapılabilen MR çekimleri şunlar:
• Beyin MR
• Servikal bölge (boyun omurları) MR
• Tüm vertebra (omurga) MR
• Diz MR
• El bilek MR (el taraması henüz yok)
• Difüzyon MR
• Sakroiliak eklem MR
• Hipofiz bezi MR
• Temporal bölge MR

Bu gelişme ile birlikte, bölge halkı için sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşırken, tanı süreci de hızlanacak. Yeni MR cihazının faaliyete geçmesi, İdil’deki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İdil Devlet Hastanesi yetkilileri, cihazın tam kapasiteyle çalışmaya başladığını ve bu yeni hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların hastaneye başvurabileceğini belirtti.

idilmr1