Şırnak’ın Cizre ilçesinde yıllardır beklenen Kadın Doğum ile Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin temeli atıldı.
11 Ekim 2024

photo2

Şırnak’ın doğum oranı en yüksek yerlerinden biri olan Cizre ilçesinde vatandaşların yıllardır beklediği hizmetin çalışmaları başladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 75 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile 20 Ünitelik Ağış ve Diş Sağlığı merkezi çalışmalarına başlandı. Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sait Değer, Cizre İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Ezin, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çağrı Özütok, Makinsan Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Dikçi ve İlçe protokolü İlk çalışmalarına başlanan Cizre Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Ağış ve Diş Sağlığı Merkezi çalışma alanını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

photo3

Cizre 75 Yataklı KDÇH+20 Ünit ADSM Yapımı

Cizre Devlet Hastanesi 75 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Ünite ağız ve Diş Sağlığı Merklezinin ihalesi tamamlanarak çalışmalara başlandı.
Projede, 75 yataklı ek bina (Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi) ve 20 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılacaktır. Projenin arsa alanı: 30.062,43 m², oturum alanı: 5.683,88 m² ve toplam inşaat alanı: 21.766,48 m² ve B+Z+4 kattan oluşacak şekilde planlandı.
photo4

Çalışmalarına başlanan hastanenin 2025 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

photo5